lördag 30 november 2013

Old school and cool


Fick ett liknande kit av Karin som det hon använt till sin "slottskudde" och blev sugen på att göra en variant av den. Enligt beskrivningen skulle hela kudden vara gjord av den medföljande juteväven men då den är lite "rivig" kom jag på idén att bara göra själva broderiet på juteväv och sy på det på ett kuddfodral. Jag använde mig av grönt garn jag hade över från ett annat broderi och följde mönstret på bokstäver som följde med kitet. Jag har fastnat för uttrycket "old school" av någon anledning, jag inbillar mig att det står för något rustikt och beständigt. Sedan sydde jag ett enkelt kuddfodral av beige sammetstyg och på min mans förslag sydde jag samtidigt in juteväven i sömmarna. Det var lite knöligt men jag är ganska nöjd med resultatet.

söndag 17 november 2013

Hubbox

                                            Före...                                            ...efter!

För ett tag sedan köpte jag en usb-hubb till min stationära dator för att lättare kunna koppla in t.ex. läsplatta och kamera. Men en sladdhärva (som nästan ser ut som en otäck spindel) är ju inte så snyggt på skrivbordet så jag klädde in en låda jag hittade hemma och har nu döljt det hela i min nya uppfinning hubboxen.

söndag 10 november 2013

En ohelig trojka


Äntligen dags för pysselträff, denna gång chez Marika. Först bjöds det på vegetarisk paj och sallad (man bör ju äta något ordentligt först) innan vi fick den "norska kakan" som utlovats. Vi konstaterade att det norska köket kanske inte är bland de främsta på den gastronomiska världskartan men godis och bakverk verkar de vara styva på. Marika hade gjort en stor kaka/tårta med samma uppbyggnad och innehåll som den norska godisbiten Trojka, dvs choklad, marsipan och gelé. Säkert annat gott gojs också. Mumsigt var det i alla fall.

Sedan broderades det korsstygn, skvallrades och lyssnades på Ylvis..

lördag 9 november 2013

Pom-pom-panda

Efter mitt inlägg om garnbollar förra månaden så fick jag de här Pompom-makers...erna av min bloggkollega Karin. Hon hade hittat dem på TGR. Men när jag var där för ett par veckor sedan så fanns de inte. Antar att det är fler som har upptäckt dem där. De var ju aningen billigare än motsvarande produkt i andra butiker ...

Ett tips när man söker på nätet är att de oftast heter Pompon makers. Men jag stavar det pompom, för att jag vill. Kan också heta typ "mall för garnboll".

Jag testade lite först. De här plastmallarna är ganska enkla att använda. Jag vet inte hur det är med andra fabrikat. Alla ser lite olika ut.

Jag använde den största mallen för att göra en lite mer avancerad design. Hur man gör man man läsa här.

Tadaa! Efter lite frisering såg den ut så här. Jag hade inget svart garn, men jag tycker det blev lika bra med brunt. Den är inte riktigt symmetrisk, och brunt har letat sig in där det borde ha varit rent vitt, men jag är ändå ganska nöjd.

söndag 3 november 2013

Svängig svans

 
Min syster får finna sig i att få sitt födelsedagsfirande med släkten kapat av brorsbarnen numera. Det infaller ju alltid på en helg nära Halloween, och då måste man ju faktiskt passa på att klä ut sig, skära ut pumpor (se en av årets alster på bilden ovan) och dekorera med gummiråttor. Speciellt om man är 2 och 5 år gamla. Min syster fyllde 23, men sydde sig ändå en giraffutstyrsel lite snabbt (öron, horn och svans).

Själv svängde jag ihop den här svansen lite snabbt kvällen före. Jag hade nämligen ett par nya jeans med många olika lappar och revor på. Perfekta trollbyxor! Svansen fäste jag med tryckknapp i en bälteshälla, och så matchade jag med ett överdrivet antal halsband och armband, samt fäste några flugsvampar (julpynt) på en kofta. Med säkerhetsnålar - jag kanske kommer vilja använda koftan även när jag inte är utklädd till troll.


Funkar även som lejonsvans.