måndag 30 juni 2014

Not the final curtain


Har nu sytt de första av de många gardinerna som behöver sys hemma och först ut blev köket och tvättstugan. Jag blev förtjust i det orange linnetyget som jag använde som foder i min axelväska och köpte så det räckte till två kappor. Sen var det "bara" att mäta, klippa, fålla, mäta, fålla och mäta lite till...

söndag 22 juni 2014

Midsomer craft

Jag hade i går bjudit in till midsommarpyssel, kallat Midsomer craft efter en viss populär tv-serie. Dagen till ära hade jag bakat tårta som blev så uppskattad att vi nästan åt upp hela (vi åt faktiskt väldigt nyttig lunch!). 

Eleanore ägnade sig åt att sy fast en knapp på sitt nysydda blöjfodral, efter att ha valt bland ett stort urval från pysselkollegornas samlingar. Tygmärket hade jag, efter bud, införskaffat hos Knapp-Carlsson, för att dölja vissa stygn på den nysydda väskan.

Marika fortsatte med sin tvistsömnad från Marks som påbörjades här.
 

Själv tog jag fram papper, bokstavsmall, penna, sax och decoupagelim för att piffa till en pappväska från TGR som en viss liten släkting ska få. 

onsdag 18 juni 2014

(S)kära hälsningar

Då min farmor fyller 90 år idag har jag gjort ett kort till henne, inte helt oväntat i hennes favoritfärg. Ett kort från Panduro dekorerades med hjälp av stansar, rosa papper, lim, knappar, rosa plastdiamanter, silvrig självhäftande text, dubbelhäftande tejp och rosa mini-mini-pärlor.


torsdag 5 juni 2014

Check this out!

Då min tygkasse i tweed inte direkt andas sommar och sol var jag sugen på att sy en ny handväska.
I min sömnadsbibel "Sy!" av Cath Kidston medföljde tillklippta tygbitar till en liten axelremsväska som jag sydde ihop förra våren. Jag gillade designen men har lite svårt för Kidstons sockersöta pasteller plus att den färdiga väskan var i minsta laget.



Jag tycker det är svårt att hitta snygga robusta bomullstyger och min lokala tygaffär var inget undantag. Jag hittade i alla fall detta schackrutiga tyg som jag kombinerade med ett orange linnetyg till foder. Jag följde beskrivningen i boken förutom att jag gjorde alla mått lite större och sydde fast en innerficka med tryckknapp i infodringen. Jag sydde även i en bamsestor tryckknapp istället för att göra en knäppning med ögla. Hyfsat nöjd med resultatet även om jag tycker att knapphål är riktigt svåra att sy. Då jag var tvungen att sy i tryckknappen direkt på väskan kom jag på idén att täcka stygnen med ett symärke som Karin inhandlade på begäran. Vet inte om väskan är helt min stil men så blir det ibland..

tisdag 3 juni 2014

Skirt selfie


Eftersom det inte behagade bli fint väder på min lediga dag så dammade jag av min Husqvarna 2000 (bokstavligen då den stod i klädkammaren). Man kan lätt tro att det var det tråkiga vädret som fick mig på så dåligt humör att jag därför klippte av benen på ett par jeans, men det gjorde jag faktiskt redan i helgen då jag även började sprätta. Jeans har många sömmar... Sedan blev det till att nåla, prova, nåla om, prova, nåla om, prova, nåla lite till å till sist sy. Jag blev nöjd med resultat men det är inte lätt att ta en skirt selfie, man får stå i väldigt konstig vinkel så baksidan fick bli "avklädd".


måndag 2 juni 2014

Let them (us) eat cake

Förra året lockade Eleanore med tårta om vi kom upp i 50 inlägg under året. Det lyckades vi med och på pysselträffen hemma hos henne på Kristi himmelfärdsdag så fick vi smaskig tårta. (Ja, det står att hon skulle bjuda på tårta vid årets första pysselträff, men vi kom fram till att årets första pysselträff hemma hos henne var mer praktiskt.)

Nam nam nam

Som tack stökade vi till hennes köksbord med en massa pyssel och annat skoj och Karins födelsedagspresenter och saftglas och temuggar.

Eleanore sydde en väska efter ett mönster av Cath Kidston men i ett väldigt o-Cath Kidstonigt tyg, Karin klädde in sina hörlurar i rörpärlor och själv broderade jag ett vintagebroderi i tvistsöm. (Vintage innebär att jag har köpt en materialsats på loppis.) Det ska bli en kudde - tyget närmast kameran är det medföljande bakstycket.

Karins pysslande fastnade på bild, dock inte resultatet.

Men hon hann klä in Eleanores hörlurar också, och det tog jag bild på!