måndag 18 augusti 2014

Små konstverk

Efter att ha läst "Sprinkle with murder - A cupcake bakery mystery" av Jenn McKinlay blev jag ju liksom bara tvungen att baka muffins. Det blev minimuffins med kakao och bitar av vit choklad.


Sedan har jag ägnat mig åt rörpärlor och mer klassiska saker än armband, d.v.s. att pärla figurer och stryka dem. Jag råkade googla fram motiv med små söta ugglor som jag sedan ramade in i en färgglad ram från TGR. Fick trixa lite med fästena av baksidan då det ju blir ett visst djup av pärlornas höjd. Kommer nog bli snyggt hos mottagaren som fick eget rum ganska nyligen.


söndag 10 augusti 2014

Tygtavletips


Det här är min nya tavla, gjord av ett fint tyg som jag köpte på Tyglagret i Alingsås.

Expediten i butiken hade ett smart tips för hur man gör tavlor av tyg - att spänna upp dem på frigolit.

Frigolitskivor kan man köpa t.ex. på Byggmax (säkert i de flesta andra byggvaruhus också). De kostar inte mycket. Det går att såga till dem, och vill man ha en större skiva kan man klistra ihop flera med hjälp av ett särskilt lim, som säljs på samma ställe.

Tyget viks in runt kanterna och fästes med knappnålar. (Häftpistol blir nog för häftigt - frigoliten kan gå sönder.)

Och sedan - nästan det smartaste av allt - man slår i ett par spikar i väggen och så trycker man bara fast tavlan på dem.

lördag 9 augusti 2014

Sylt och kakor, inte syltkakor


Precis som förra året har jag gjort björnbärssylt på halländska bär. Den här gången gjorde jag etiketter i Word och så fick det bli en bit tyg på burken för att dölja att det varit sill i dom.


Jag hittade ett recept på tranbärskakor i IcaKuriren som jag bestämde mig för att testa - de blev goda, men flöt inte ut särskilt mycket på plåten (som det stod att de skulle göra).

onsdag 6 augusti 2014

Gardiner pour les garcons





Då minstingen fått eget rum och min stora kille ett helt nytt behövdes nya gardiner. Tycker väl inte att det är det roligaste att sy då det mest handlar om att mäta (inte min starka sida) och fålla (trååkigt!). Storebror valde sitt tyg själv och till Lilleman valde jag ett tyg med en massa djur. Jag kunde för mitt liv inte få mönstret att se rakt ut trots idoga ansträngningar så tyvärr ser det ut som att elefanterna går i en nedförsbacke istället för på rad.  



fredag 1 augusti 2014

Litterär support i form av mjukvara


Jag hittade en beskrivning på en smart bokkudde på en skolas blogg. Jag valde att fylla min med frigolitkulor vilket gjorde det lite svårt att sy ihop den stora kudden. När jag skulle göra den långsmala stödkudden sydde jag först på maskin, lämnade ett hål i ena änden, fyllde med kulor och sydde ihop hålet för hand. Jag valde att bara sy fast trekanten på baksidan med några stygn.
Som synes funkar den för både läsplattor och "riktiga" böcker.