måndag 26 oktober 2015

Höst i all hast


Sommarväxterna vissnade. Jag slängde ihop en lite höstlig grupp på trappan med ljung, prydnadskål och en tredje växt som stod bra till bland uteväxterna i affären. Jag vet inte vad den heter, men den verkar vara populär att plantera tillsammans med mer färgglada höstväxter. På jobbet har de en betydligt större plantering med den anonyma växten, samt ljung och cyklamen i olika rosa, röda och lila nyanser. Jag får testa cyklamen nästa år, om jag kommer ihåg det.

tisdag 20 oktober 2015

Quick fix av husmor

Då mina nya arbetsbyxor var för långa så fick symaskinen åka fram och korta ner dom.

 

lördag 10 oktober 2015

Piffa Granny style



Jag äger ingen ändamålsenlig necessär och då jag snart ska packa mig till London måste jag ju ha något ändamålsenligt att packa i. Tänk om man skulle ta och försöka sig på att sy en egen necessär att packa allt sitt "piff" i?
I Cath Kidstons bok "Sy" finns en beskrivning på en rymlig necessär av bomullstyg fodrad med dushdraperityg. Det verkade lite pilligt så jag bestämde mig för att använda ett tyg av textilvaxduk både som in- och utsida. Jag hittade ett som jag gillade i Stoff och Stils webshop som Marika inhandlade under en Göteborgstrip. Tyget var robust och lätt att sy i och enligt beskrivningen skulle man täcka insidans sömmar med kantband men eftersom tyg av textilvaxduk inte fransar sig fick man ändå snygga sömmar. Jag har aldrig sytt i en dragkedja och bävade för det men det var faktiskt ganska enkelt.

Att göra små tampar att dölja ändarna på dragkedjan var lite pilligt men på det hela taget blev jag ganska nöjd!


söndag 4 oktober 2015

Rättvisemärkt kafferep


Jag har köpt en sats med kakstämplar i form av bokstäver och siffror på TGR. Jag bakade ihop en deg av mitt favoritrecept och använde mina beprövade cut-outs som kakmått. Det var lite trögt att få i en del bokstäver i hållaren men samtidigt är det ju bra att de sitter på plats så de inte flyttar på sig när man stämplar. Så nu får släkten lika många kakor var till fikat!


Efter bakningen uppstod ett problem: hur diskar man de små kladdiga stämplarna? Jag la dom i en burk, hällde på varmt vatten och lite diskmedel, satt på locket och skakade min nyuppfunna mini-diskmaskin. Sedan sköljde jag av stämplarna och lät dom lufttorka på en kökshandduk.