onsdag 2 oktober 2013

Pyssel i Flempan

Nyligen var jag och hälsade på min syster i Stockholm(sområdet). En av våra planer var att testa att göra bokstavs-garnbollar. Fast det verkade svårt, och det rekommenderades att man gjorde en enklare form, som en blomma, först. Så vi gjorde en garnboll med en ytterst ojämn blomma. Nedan kan ni se hela debaclet.

Om du vill se snygga garnbollar i stället, se här!

Like so:

1. Gör mallar i papp. 4 U-former, som ska klistras ihop två och två med en liten distans emellan. När man gjorde sånt här på lekis gjorde man ju alltid två O-former i stället, men de här går dels att återanvända och dessutom går det snabbare att linda garnet.



2. Börja linda mitten av blomman. Det ska bara vara lite i mitten av mallarna.



3. Fortsätt med blommans färg. Den ska gå längre ut på sidan, och så ska man försöka tänka på vilken form den ska ha.



4. Efter ett smalare lager grönt ("blad") lindar man massor av bakgrundsfärg. Det ska finnas små flikar utan garn längst ut på båda sidor.



5. Vik upp flikarna och använd dem till att fästa ihop delarna till en ring. Gem var verkligen inte den ultimata fästanordningen, men vi hade inget bättre.



6. Klipp upp garnet och bind en garnstump om bollens mitt, precis som på lekis. Men mallarna går att krångla av, de behöver inte klippas eller rivas sönder.



7. Et voilà! Efter lite frisering har man en ... jäkligt skev blomma. Keepin' it real! Men nu när vi förstår principen ska vi nog kunna göra nåt lite snyggare nästa gång.



För snygga garnbollar och annat fint pyssel, besök Mr Printables Blog!

2 kommentarer:

  1. Den hänger nu, på Angelicas initiativ, i min gardinstång. :)

    SvaraRadera