söndag 1 februari 2015

Lackar ur

Idag hade vi pysselträff hemma hos mig. Lite speciellt den här gången eftersom Eleanore hade ordnat pyssel till alla i stället för att var och en ta med något eget. Hennes julklapp till oss. Allt vi visste var att det skulle bli nåt med decoupage. Jag och Eleanore hade inte testat det tidigare, medan Karin kan.

Unboxing!

Inspirationen kom från bloggen Craft and Creativity. Eleanore hade köpt två olika set med papper – ett som gick i grönt/naturtema och ett som gick mer i rosa/romantiskt tema.

Det visade sig vara ganska svårt att få pappret rakt och slätt, att inte limma fast sig själv och att inte fastna med pappret nånstans så att trycket försvann. När man testade att måtta med pappret runt asken så verkade det som att det inte skulle räcka hela vägen runt, men sen när man vätte det med decoupagelack så räckte det runt om i alla fall.


Kort sagt, mycket frustration under pysslandet (vem har sagt att pyssel är avslappnande?), men sedan blev det riktigt bra resultat faktiskt! Inte perfekt, men fint ändå tycker jag. Och kul att ha försökt sig på ett nytt pyssel.


Vi gjorde på lite olika sätt.Den mörka är min – jag satte papper inuti också, vilket var mycket svårare än att sätta papper på utsidan. Karin valde det rosablommiga papperssetet. Hon dekorerade locket mer än vi andra och struntade i insidan. Eleanore gjorde en grön burk. Hon målade sin insida i guld och klädde undersidan i samma papper som resten av asken. Hon umgicks också med planer på ytterligare dekorationer av rådjurshuvudet, som i så fall får utföras vid ett senare tillfälle, efter att rätt material införskaffats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar