söndag 29 september 2013

Having a cuppa


Av en bit rea-tyg från Panduro har jag sytt en gardinkappa till köket. Sedan tidigare sitter det självhäftande kardborreband på gardinstången som jag helt enkelt nålar upp tyget i.

fredag 27 september 2013

Kapten Hastings handväska

Har nu sytt ännu en kasse och här är resultatet. Jag ville ha en höstvariant av den jag sydde i somras och valde därför ett tweedtyg. Jag gjorde mönstermåtten aningen mindre och gjorde en del förenklingar - jag uteslöt innerfickan eftersom jag mest använde den stora fickan på framsidan. Tweedtyget blev ganska tjockt att sy i och det var svårt att sy dit handtagen snyggt. Jag hade nog kunnat få det snyggare om jag la ner 18 timmar till på att sprätta och sy om men det får duga!


Just nu tittar jag mycket på filmatiseringarna av Christies Poirot och det ser faktiskt ut som jag slaktat Hastings överrock och gjort min väska av den. Tyget var nämligen likadant. Det känns därför som att väskan skulle behöva lite "piff" och jag frågar därför mina kära kollegor om de har några tips??

söndag 22 september 2013

Utmanar er på en kaffepaus


Det känns som att de av oss som haft en temporär pysselsvacka har kommit ur den nu. I denna anda utmanar jag resten av syjuntan på en pysselduell. Har vi gjort 50 inlägg vid nyår bjuder jag på hemmagjord tårta vid årets första pysselträff. Har vi inte gjort det gör jag kanske det ändå....

Nystan och mormorsrutor


Under gårdagens roadtrip besökte syjuntan även butiken Kinnagarn som, förutom det största utbudet av garn jag nog skådat, säljer broderier, tyger, mattor, handdukar m.m. Jag har hittat en bra videobeskrivning på hur man gör mormorsrutor och tänkte ge mig på att göra ett gäng som ska få pryda en kudde, vi får väl se hur det går... Jag blev rätt nöjd med "testrutan" i alla fall.

lördag 21 september 2013

Laglöst land..



Idag gjorde syjuntan pilgrimsfärd till tyg- och garnpysslares Mekka, nämligen Kinna utanför Borås. I detta tygrike bokstavligen andas man bomull och garn och den kreativitet som väcks här skulle säkert alstra tillräckligt med ström för att försörja en mindre stad. Ett av våra stopp var Skroten, en gigantisk tygaffär där vi ägnade oss åt att ohämmat välja och vraka bland alla tyger. Att vi sedan inte visste vad vi skulle sy var inget vi fäste oss vid.
Efter denna nästan andliga upplevelse ställde vi oss med våra tygrullar i kassan och väntade högtidligt på vår tur att få träda fram till bänken där tyget tillklipptes och betalades. Trodde vi. Världen, som vi kände den, fanns icke mer. Här rådde djungelns lag och både jag och Marika fick vänta en evighet eftersom vi fann det under vår värdighet att "knö oss". Sådana betänkligheter var det inte alla som hyste. Efter all shopping och köstående behövde vi styrka oss till både kropp och själ och begav oss därför raka vägen till Skrädderiet i Kinna centrum!


På denna förstklassiga inrättning som tidigare varit ett skrädderi intog vi en superb lunch som efterföljdes av te och bakverk.

söndag 15 september 2013

Muffin maker


Nu har jag bakat muffins. Igen. Tänkte dela med mig att receptet som jag brukar använda. Hittade det någonstans på nätet för länge sedan men minns inte var.
Blanda 2 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver och 2 krm salt i en bunke. I en annan bunke
blandas 1 dl socker och 50 g smör/margarin med elvisp. Tillsätt 1 ägg, sedan 0,5 dl mjölk och sist de torra ingredienserna, vispa på lägre effekt. Grädda i 200 grader i knappt 20 minuter.
I de här muffinsen ladde jag till 0,5 dl kakao, grovhackade hasselnötter och torkade tranbär. Formarna kommer från TGR.

fredag 13 september 2013

Here we go go go..

Har haft en riktig pysselsvacka men när sonens kulpåse som han förvarar sina gogos (aldrig hört talas om dessa plastbitar tidigare som är väldigt inne på min sons nya skola) gick sönder lovade jag käckt att sy en ny. Följde en instruktion för hur man syr en skopåse i boken "Sy och sticka på egen hand" men ändrade måtten till 22x16. Av någon anledning var jag och maskinen inte överens om hur en snygg sicksack ska se ut så jag fick hoppa att först sicksacka alla kanter. Till snodd tog jag snedremsor från mitt grytlappsmaraton  som jag vek dubbelt och sydde ihop. Ganska nöjd med resultatet även om snoddarna blev lite väl spänstiga. Får se vad min telning säger...




torsdag 12 september 2013

Pysselsvacka

En pysselsvacka, det verkar vi ha allihop. Det enda pyssliga jag har gjort på hela veckan var att lägga upp ett par byxor (jag är kort ...) och laga ett hål på en tröja. Och det är kanske inte så spännande att visa upp.

torsdag 5 september 2013

Huset fullt av lack

  

Jag blev inspirerad av Helenas nagellackshylla som finns i Make & Creates idébank. Jag beställde en egen hylla och målade med vit hobbyfärg. Den skulle vara täckande men jag målade två lager för att bli nöjd. I facken limmade jag fast pappersbitar från ett designblock från Panduro. Kul idé men tyvärr var flera av mina flaskor för höga för att få plats i facken. Fast jag fyllde ju upp hyllan rätt bra ändå.

onsdag 4 september 2013

Going Underground

Det där broderiet som jag bloggade om för två månader sedan (och har hållit på med i ... fler) - det är klart nu!


Jag har inte tänkt att det ska ha en bård av maskeringstejp och hänga över några skåpsdörrar för alltid. Men själva broderiet är klart.